Bestuursakkoord 2019 – 2024

CD&V en PROgenk hebben een bestuursakkoord gesloten waarmee ze de komende zes jaar samen met alle Genkenaren Genk willen versterken.
In een wereld die razendsnel verandert en een stad die in volle transitie is moeten alle krachten gebundeld worden om de uitdagingen van de toekomst krachtig aan te pakken.
Daar moet iedereen die dit wil en kan aan kunnen meewerken. We zullen daarom nog meer een beroep moeten doen op de talenten, de vaardigheid en de ijver van alle Genkenaren. In een warme, zorgzame stad heeft iedereen rechten, maar ook plichten ten overstaan van de volledige gemeenschap.

Door de Genkenaren te versterken, versterken we ook de stad.

Genk staat voor heel wat uitdagingen, zeker na de sluiting van Ford. Een hoge werkloosheid, schoolse achterstand, aantrekkelijk blijven voor jongeren en jonge gezinnen, een aangenaam gezond leefmilieu, duurzaamheid, creatief en innovatief werken en de stap zetten naar een
vernieuwend samenlevingsmodel. Dit vraagt een krachtig, efficiënt bestuur samen met alle Genkenaren. Wij nodigen iedereen uit om mee te werken aan het versterken van Genk.
Tijdens de coalitiegesprekken hebben we gekeken naar wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. We willen samen vooruit met onze stad. We willen de stad zijn die mensen en ideeën bindt.

Samen willen we Genk versterken!

 

Download hier het volledige bestuursakkoord in pdf-formaat.